Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?
İçindekiler:

Tüp Bebek Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Tüp bebek tedavisi gerçekleştirilirken, akla takılan en hassas konulardan biri beslenme konusudur. Takdir edileceği üzere bu konu, normal hamileliklerde bile hassasken, tüp bebek konusunda ise elzem teşkil etmektedir. Peki, tüp bebek tedavisi sonrası beslenme nasıl olmalıdır?

Laboratuvar ortamında yetiştirilip rahme yerleştirilen embriyonun sağlığı için kişiler genellikle işlemden üç ay önce dengeli ve sağlıklı beslenmeye başlamalıdırlar. Normal hamilelikten daha hassas olan bu dönem aynı zamanda vücudu da yoracağı için vitamin yönünden zengin beslenme şekilleri tercih edilmelidir. Elbette ki tüp bebek tedavisinde beslenme oldukça önemlidir. Çünkü uygun bir şekilde beslenme sayesinde tüp bebek tedavisinin başarısını da olumlu yönde etkilemiş olursunuz!

Bebeğin Rahme Tutunması İçin Ne Yemeli?

Tüp bebek tedavisi sonrası beslenme nasıl olmalıdır? Sorusundan daha fazla önem teşkil eden bebeğin rahme tutunması için ne yemeli? Sorusu birçok fırsatçı tarafından değerlendirilip, bilimsel niteliği bulunmayan diyet listeleri oluşturulmasına sebep olmuştur.

 Preimplantaston beslenme örnekleri bilimsel açıdan tamamen asılsız olmakla beraber, çoğu koşulda embriyo için tehlike teşkil etmektedir. Bu konuda öncelikle yapılması gereken bir uzmana danışmaktır fakat normal hamileliklerde olduğu gibi tüp bebek hamileliklerinde de beslenmeye normal şekillerde özen gösterilmelidir.

Bütün bu bilgiler ışığında hamile adaylarının çinko yönünden zengin olan besinleri tüketmelerinde fayda vardır. Bu kapsamda ayçiçeği, fasulye ile kepekli tahılları tüketmek hamilelik sürecine olumlu katkı sunar. Yine yağsız et ve süt ile yumurta da bu dönemlerde tavsiye edilen besinler arasında yer alır.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunması İçin Ne Yapmalı?

Transfer sonrası dönem ebeveynler için oldukça hassas bir dönemdir. Tüp bebek tedavisi sonrası beslenme nasıl olmalıdır? Sorusuna verilebilecek yanıtların tamamını da içermektedir bu dönem. Anne adayı stresten uzak ve korunaklı bir durumda olduğunu hissetmeli. Rahim duvarının kalınlaşması için dengeli beslenmeye dikkat etmenin yanında, oldukça düşük tempo içeren egzersizler de yapmalı.

Embriyonun Sağlığı İçin Yapılmalı

Rahim duvarının embriyo alıcısı haline gelmesi için Blastokist transferi ve Progesteron takviyeleri tercih edilebilir. Bu süreçte sık kontroller herhangi bir ani gelişmenin önüne geçecektir. Bu nedenle iletişimde olunan doktora kontroller yaptırılması son derece elzem arz etmektedir. Bu hassas süreci kendilerine vakit ayırarak ve dengeli beslenerek geçiren anne adayları, embriyonun sağlığı için her şeyi yapmış olacaklardır.

Tüp bebek süreci nasıl işler? sorusunu yanıtladığımız makalemizi okumak için tıklayınız.

Tüp bebek sonrası beslenme hakkında verdiğimiz bilgileri okuduğunuz için teşekkür ederiz. Sormak istediğiniz sorularını bu makalenin altına yorum olarak gönderebilirsiniz.