Tüp Bebek Denemesinde Başarı Oranı Yüzde Kaç?
Tüp bebeğin tutma oranı yüzde kaç? Sorusunu cevaplamadan önce bu yöntemi şu şekilde açıklayabiliriz. Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu yöntemlerden biri tüp bebek tedavisidir. Erkekten alınan sperm örneği ile kadından toplanan yumurtalar uygun ortamda birleştirilir. Oluşturulan embriyolar tekrar anne rahmine enjekte edilerek rahme tutunup gelişecekler mi gözlenir. Sonuçta sağ ve tam doğum olacağı gibi düşük ve sahte gebelikte olabilmektedir.
Tüp bebeğin tutma oranı 35 yaş altında ilk denemede %60, 40 yaş sonrası denemelerde tutma oranı %20 seviyesindedir. Başarı şansını birçok etmen etkilemektedir. Bu yüzden de tam olarak bir oran vermek yanlıştır. İlk etmen yaştır. Yaş yükseldikçe başarı oranı düşmektedir. Diğer etmende erkeğin sperm kalitesidir. Eğer çiftlerin çocuk sahibi olamamasında sorun erkekteyse bu durum başarı şansını oldukça etkilemektedir. Annenin hamilelik sürecini stressiz bir şekilde geçirmesi de düşük riskini azaltmaktadır.
Tüp bebek tedavisi için neler yapılmalı? Makalemizi okumak için tıklayınız.
Tüp Bebekte İlk Deneme Başarı Ne Kadar?
Tüp bebek tedavisinde erkekte çok büyük bir sorun olmayabilir. Bu durumda tüp bebekte ilk deneme başarı ne kadar olacak bunu kadının tedaviye ne kadar uygun olduğu gerçeği değişmektedir. Tüp bebek tedavisinin başarı şansı ile yaş ters orantılıdır. 35 yaş altında ilk denemede şans yüzde 60 seviyelerine çıkabilir. Ama 40 yaşından sonra yumurta kalitesi de düşmektedir. Bu sebeple oran yüzde 20 seviyelerine kadar düşebilmektedir. Bu makalemizde sizlere tüp bebeğin tutma oranı yüzde kaç olduğu hakkında detaylı bilgi verdik.
Bunun dışında aşırı kiloda tüp bebek tedavisinin şansını azaltmaktadır. Alkol ve sigara kullanımı da yumurta rezervlerinin azalmasına sebep olabildiğinden tedavinin başarı şansını düşürür. Rahimde bulunan kistler ve bunun gibi problemlerde tüp bebek başarılı olsa da düşüğe sebep olabilmektedir.
Tüp Bebek Denemesinde Başarı Oranı Ne Kadar?
Günümüz teknolojisi le tüp bebek tedavisinde çok daha farklı yöntemler uygulanabildiği için başarı oranları oldukça artmıştır. Önceleri erkeklerde olan sorunlar tedavinin yapılmasını en başından engelliyordu. Ama düşük sperm sayısı, sperm kalitesinin düşük olması gibi sorunlar farklı laboratuvar teknikleriyle bertaraf edilebilmektedir. İlk deneme de sonuç alınamazsa, farklı teknikler eklenerek devam eden süreç başarılı sonuçlar verebilmektedir.
Eğer yaşınız gençse tedaviden olumlu sonuç alma ihtimaliniz oldukça artmaktadır. Tüp bebek tedavisiyle anne olmak isteyen genç hanımların çoğu bu işlemden yüzü gülerek ayrılmaktadır. Ama yaş ilerledikçe tedavinin başarı ihtimali azalmaktadır. Aynı şekilde tedavi işe yarasa da düşükler meydana gelebilmektedir. Bu sebeple tüp bebek denemesinde başarı oranı yüzde kaç? Sorusunun cevabı yaşa bağlıdır diyebiliriz.