Miyomun Cinsel Yolla Bulaşması
Kanser özelliği taşımayan ve karnın içinde bulunan tümörlere miyom denmektedir. Kadınlarda sıklıkla görülen miyomlar ergenlik döneminde görülmeye başlanır. En sık sorulan soruların başında miyom cinsel yolla bulaşır mı ? Sorusu vardır. Miyom, bir kadın hastalığı olmakla birlikte erkeklere bulaşmamaktadır. Genetik özelliklere ve yaşa bağlı olarak miyomlara sıklıkla rastlanmaktadır. Burada aktif bir şekilde miyomların takip edilmesi önem kazanmaktadır.
100 kadından 2’sinin yakalandığı miyomlar, kadınların yakalandıkları 2. kanser türüdür. Ergenlik ve üreme çağıyla birlikte kendilerini gösterirler. Küçük yaşlardan büyük yaşlara doğru miyom görülme riski aynıdır. Fazla kilolar, 2’den fazla çocuk doğurmak, beslenme alışkanlıkları gibi unsurlar miyomu etkilemektedir. Ancak bulaşıcı bir hastalık olduğu söylenemez. Peki, rahim kanseri cinsel yolla erkeğe bulaşır mı? İşte merak ettiğiniz ayrıntılar!
Rahim Kanseri Cinsel Yolla Erkeğe Bulaşır M?
Rahim ağzı kanserine neden olan HPV, oldukça tehlikeli bir virüstür. Kadınlara cinsel yolla bulaşan HPV, başka hastalıklara neden olur. Bu hastalıklar; rahim ağzı kanseri, siğiller ve başka kanser türleridir. Bağışıklığın korunması ile bu virüs negatife dönüşebilir. Erken teşhis edildiği zaman tedavisi mümkündür. Rahim kanserinde HPV etkili bir değerdir. Bu değer erkeklerde ise sadece siğillere neden olabilecek bir yapıya sahiptir.
Rahim kanseri, kadınların en sık yakalandıkları kanser türleri arasındadır. Korunmasız ilişki, çok eşlilik gibi durumlar olumsuz sonuçlara neden olur. HPV görülen bir kadının cinsel hayatına dikkat etmesi ve korunması gerekmektedir. Rahim kanserinin erken teşhisinde, aşı ve sürekli kontrol sayesinde bir daha oluşması engellenebilir. Erkeklere bulaşma olasılığı azdır. Fakat HPV, erkeklerde siğillere neden olmaktadır. Miyom cinsel yolla bulaşır mı ? Sorusunu detaylı şekilde yanıtladık.
Miyom Kendiliğinden Düşer Mi?
Miyomlar her kadında olabilir. Rahim duvarına tutunarak orada büyür. Büyümesi kontrol altına alınmazsa, sıkıntılı dönemler yalanabilir. Genetiğe bağlı olarak görüldüğü gibi hamilelikte de ortaya çıkabilir. Belirtiler arasında; ağrılı adet sancıları da vardır. En kesin yöntem, jinekolojik kontroldür.
Kadınlar tarafından merak edilen bir başka soru ise; miyom kendiliğinden düşer mi ? sorusudur. Bazı zamanlarda miyomlar kendiliğinden düşebilir. Anca öncelik doktor kontrolüdür. Doktor kontrolünden sonra gerekli görülmesi durumunda, ameliyat ile miyomdan kurtulmak mümkün olur.
Miyomlar tehlikeli midir? Sorusunu yanıtladığımız makalemizi incelemek için tıklayınız.
Miyom ve rahim kanseri olan kadından cinsen yolla erkeğe hastalık bulaşır mı? Sorunu detaylı şekilde cevapladığımız bu makalemizi okuduğunu için teşekkür ederiz. Miyom hakkında sormak istediğiniz sorularınızı bu makalenin altından yorum olarak paylaşabilirsiniz.