Pixel
Randevu Alın
İletişime Geçin

Tüp Bebek Rahimde Nasıl Tutunur?

Tüp Bebek Rahimde Nasıl Tutunur?

Tüp Bebek Rahimde Nasıl Tutunur?

Bu tedavide en çok merak edilen soru ise tüp bebek rahimde nasıl tutunur? Tüp bebek doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin aldığı bir tedavidir. Tüp bebek için laboratuvar ortamında yumurta ve sperm döllenir. Bu döllenmenin ardından embriyo gelişmek için kan damarlarından birine tutunur. Bunun ardından vücut embriyoyu kabullenmeye başlayarak embriyo gelişimine başlar.

Böylelikle de embriyo rahme tutunmuş olur. Fakat doğal hamilelikten farklı olarak embriyo aşamaları laboratuvar ortamında gerçekleşir. Bunun ardından embriyo transferi olarak son aşama vardır. Bu aşamada ise embriyo artık doğal hamilelik gibi tamamen rahme tutunur ve asıl gelişme bu aşamadan sonra başlar.

Tüp Bebek Anne Rahmine Nasıl Yerleştirilir?

Tedavi yöntemiyle hamile kalmak tüp bebek tedavisinin son aşaması olarak bilinir. Bu bağlamda tüp bebek anne rahmine nasıl yerleştirilir? Bu kapsamda annenin adet döngüsünün ikinci günü tüp bebek tedavi başlangıcı olarak sayılır. Ardından anne adayına yumurta takibi için hormon takviyesi yapılır ve yumurta takibine alınır. Bu yumurtalar yeterli gelişimi sağladıktan sonra baba adayının spermi ile birleşir. Bu adımdan sonra ise katater adı verilen alet ile bebek rahme transfer edilir. Bu işlem 15 dakika kadar sürmektedir. Bu işlem sırasında ise anestezi alımı olmamaktadır. Tüm bunların sonucunda tüp bebek anne rahmine yerleştirilmiş olur.

Tüp Bebek Transfer Sonrası Tutunma Belirtileri Nelerdir?

Tüp bebek süreci bilimsel olarak tek başına görev almamaktadır. Anne ve baba adayının tüm test aşamaları tamamlandıktan sonra belli başlı şeylerde özverili olmalıdır. Bu bağlamda baba adayı anne adayına her zaman moral olarak yanında olmalıdır. Çünkü psikolojisi yüksek tutulan anne adayının hamile kalma olasılığı etkilenir.

Tüp bebek ile gebe olan anne adayında tüp bebek rahimde nasıl tutunur? Bu ilk aşama olup en önemli aşamadır. Bu aşamayı atlatan anne adayının tüp bebek transfer sonrası tutunma belirtileri nelerdir? Tüp bebek tedavisi uygulanıp ve transfer sonrasında 12 gün sonra yapılan gebelik testi ile belirlenir. Bu bağlamda bazen testler yanlış sonuç verebiliyor.

Tüp Bebek Tutunmasının İlk Belirtisi

Doktorlar kesin sonuç için kan ve idrar testi yapılmasını önermektedir. Bunun ardından testler negatif çıkmadığı zaman tutunmanın ilk belirtisidir. Aynı zamanda anne adaylarında mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve bel ağrıları yaşamaktadır. Tüm bu sonuçlar ise transfer sonrası tutunma belirtilerinin tamamı olarak gösterilmektedir.

Tüp bebek hakkında sormak istediğiniz soruları aşağıda yorum olarak iletebilirsiniz. Tüp bebek tedavisinde doktora danışmak için tıklayınız.